Taşımayı planlıyorsanız bir ay önceden yavaş yavaş evi toplamaya başlamanızı öneriyoruz. Biliyoruz taşınmak çok sık gerçekleştirilen bir tecrübe değildir. Elde ettiğimiz verilere göre ortalama 5 yılda bir taşınıyoruz. Bu da bir önceki tecrübeyi yaşayalı uzun bir süre olduğunu gösteriyor. Bir önceki taşımada uyguladığımız güzel teknikleri bile unutmuş olabiliriz. Tüm bu gerekçeler bize taşınmadan önce biraz araştırma yapıp internette paylaşılan ve yazılan en iyi ev toplama tekniklerini incelememiz gerektiğini söylüyor.

Bizde edindiğimiz tüm tecrübeleri paylaşmaya çalışıyoruz yararlı olması dileğiyle…

Yılların vermiş olduğu tecrübeden sonra şunu sürekli tavsiye ediyoruz. Giysilerinizi, mutfak eşyalarınızı, kitaplarınızı ve diğer ufak tefek eşyaları eğer zamanınız ve imkanınız varsa siz paketleyin. Ama mobilya ve beyaz eşyaları nakliyat firması paketleyip kurulumunu yapsın.

Ancak eğer bu yazımızda diğer ihtimali de yani tüm ev eşyalarının paketlenmesi, demontaj ve yeni evde kurulumu aşamalarına da değineceğiz. Özellikle beyaz eşya ve mobilyaların nasıl paketlenmesi gerektiğine de detaylı olarak değineceğiz.

Koli Biriktirmeye Başlayın 

Taşınmaya karar verdikten sonra artık çevrenize başka bir göz ile bakmanızı öneriyoruz. Kimsenin işine yaramaz dediği koliler, beyaz eşya paketlenmesi için kullanılan straforlar sizin çok işinize yarayacaktır.

Market, beyaz eşya ve mobilya mağazalarından koli ve paketleme malzemesi isteyebilirsiniz. Özellikle beyaz eşya ve mobilya mağazalarını es geçmeyin çok iyi paketleme malzemelerini buralarda bulabilirsiniz. Ben ilk şehirlerarası evden eve nakliyat işim için paketleme malzemesi ararken beyaz eşya mağazasının kapı önüne koyduğu büyük koli ve beyaz eşya straforlarını alıp buzdolabı ve çamaşır makinesini sıfır nasıl geldiyse öğle paketlemiştim.

Eğer buralardan ücretsiz koli bulma imkanınız yoksa artık her ilçede olan ambalaj ürünleri satan bir dükkana uğrayıp buralardan balonlu naylon ve koli satın alabilirsiniz. İkinci seçeneğiniz internetten bu ürünleri sipariş etmek tercih sizin…

Gereksiz Eşyalardan Kurtulun 

Yeni evinize götürmek istemediğiniz eşyaları belirlemeye başlamalısınız. Gerçekten ihtiyaç duymadığınız eşyaları bağışlayın, satın veya atın. Böylece daha az eşyayı paketlemek ve taşımak durumunda kalırsınız. Bu işe başladığınız zaman evden torbalarla fazlalık çıkacaktır. Bu eşyalara karar verirken yeni evinizi de göz önünde bulundurun, eğer daha küçük bir eve taşınıyorsanız bazı eşyalarınız yeni evde kendine yer bulamayabilir. Bu olasılığı da dikkate almanızı öneriyoruz.

Paketlemeyi Planlamaya Başlayın 

Paketlemeye başlarken sık sık kullanmadığınız eşyaları yavaş yavaş kolilere doldurmaya başlayın. Paketleme sırayla başlayın. Her oda için farklı bir planınız olabilir. Hazırladığınız koliler hangi odanın ise o odanın bir köşesine dizebilirsiniz. Paketleme sıralamasını aşağıdaki gibi yapabilirisiniz. Ancak herkesin kendi planını hazırlaması her zaman daha doğrudur.

Paketlemeye hangi eşyalardan başlamalı? 

1- Değerli eşyalar, nakit ve değerli evraklar
2- Kitaplar
3- Biblo ve tablolar
4- Gümüşlük içleri ve çekmeceler
5- Çarşaf ve diğer ev tekstilleri
6- Kışlık veya yazlık giysiler ve ayakkabılar
7- Az kullanılan mutfak eşyaları
8- Mutfak elektronik eşyaları
9- Taşınma günü ise kalan mutfak eşyaları ve giysiler paketlenir

Giysiler ve Ev Tekstili İçin Paketleme Önerileri 

Bu eşyaların kırılma gibi endişe olmadığı için istediğiniz tip kolilere bu eşyaları doldurabilirsiniz. Yalnız bu eşyaların kirlenme ve tozlanmalarını önlemek için önce bir büyük bir çöp poşetine yerleştirdikten sonra koliye konulursa her türlü kirlenme veya ıslanma ihtimallerinden korunmuş olur.

Giysilerinizi büyük çöp poşetlerine yerleştirdikten sonra koliye yerleştirmeden önce elektrik süpürgesi ile poşetin içindeki havayı boşaltın ve poşetin ağzını kapatın. Böylece giysileriniz çok daha az yer kaplayacaktır.

Kırışmasını istemediğiniz elbiseleriniz için askılı koli kullanabilirsiniz. Bu kolileri online olarak sipariş verip kullanabilirsiniz. Yazlık ve kışlık giysilerinizi ayrı ayrı kolilere doldurun. Böylece taşınmadan hemen sonra sadece ihtiyaç duyduğunuz kolileri açar diğer kolileri açma işini daha geniş bir zaman dilimine yaymış olursunuz.

Kolileri giysilerle doldururken günlük sık kullanılan giysiler için koliler hazırlayın ve bu kolilere daha açıklayıcı notlar alın. Örneğin “Ahmet’in kazakları” veya “Ali’nin oyuncakları” gibi böylece acil durumlarda koli denizinde kaybolmadan aradığınızı kolayca bulabilirsiniz.

Yorgan, yastık ve battaniyeleriniz için hurçları kullanabilirsiniz. Ancak hurçların çok ağır olmamasına özen gösterin. Eğer hurçlar ağır olursa taşınma sırasında yırtılabilir. Bu durumu önlemek için hurcu streç ile sarabilir veya bunu taşınma günü nakliyat firmasından da isteyebilirsiniz. Olabildiğince hafif olmasına özen gösterin.

Battaniyeleri hurçlara doldurmak yerine bazı eşyaların paketlenmesinde ilave koruma malzemesi olarak kullanmanızı öneriyoruz. Örnek olarak LCD televizyonu paketlerken televizyonun hem ön tarafına hemde arka tarafına birer battaniye yerleştirip sarmanız ile televizyonu koruma altına alabilirsiniz.

Tabak, Bardak ve Porselenlerin Paketlenmesi 

Kırılacak olarak adlandırdığımız bu eşyaları tek tek ambalaj kağıtlarına sarıp çift oluklu kolilere doğru bir şekilde yerleştirmelisiniz. Doğru yerleştirmeyi şöyle özetleyebiliriz.

1- Kolinin en altına ambalaj kağıtlarını buruşturup koruma için bir tabaka oluşturun.
2- Ağır olanlar eşyalar kolinin altına yerleştirilmeli.
3- İlk sıra tamamlandıktan sonra tekrar ambalaj kağıdı buruşturup tampon bölge oluşturun.
4- İlk eşyalarla aynı veya nispetten daha hafif eşyaları tek tek sarıp ikinci sıra oluşturulur.
5- Yukarıdaki 4 madde ışığında koli dolana kadar devam edilir.
6- Kolinin en üst kısmından gelebilecek darbelere karşı da kağıtlarla tampon bölge oluşturun.

Tencere İçlerinin Kullanımı 

Küçük fincan ve bardaklarınızı büyük tencerelerinizin içine koliye yerleştir gibi ambalaj kağıdına sarın ve yerleştirin. Ardından tencerenin kapağını kapatıp bantlayın ve kolilere yerleştirin. Özellikle kırılmasından endişe duyduğunuz eşyaları tencerelere yerleştirebilirsiniz.

Mutfak Elektronik Eşyaların Paketlenmesi 

Bu eşyaların orijinal kutuları varsa o kutulara yerleştirdikten sonra daha büyük bir kolinin içine koyun. Bu en doğru paketleme tekniği olur. Eğer orijinal kutu yok ise bu elektronik eşyaları ambalaj kağıdı ile iyice sardıktan sonra koliye yerleştirmeli ve kolideki kalan boşlukları yine ambalaj kağıdıyla doldurmak gerekli. Koliye yerleştirdiğiniz eşyaların koli içinde hareket etmesini engelleyin. Boşlukları kağıtlarla doldurun. Eğer koliyi kaldırıp salladığınızda içeriden ses geliyorsa, yani koli içindeki eşyalar hareket edebiliyorsa bu sağlıklı bir paketleme yapmadığınızı gösterir.

Yiyeceklerin Paketlenmesi 

Eğer kısa bir mesafeye taşınıyorsanız veya şehir içi taşınıyorsanız bozulabilecek yiyecekleri paketleyebilirsiniz. Bunun dışında taşınmalarda bozulma ihtimali yiyecekleri beraberinizde götürmenizi kesinlikle önermiyoruz.

Paketlenecek her yiyeceği önce bir poşetin içine koyup poşetin ağzını sıkıca kapattıktan sonra sarıp koliye yerleştirin. Diğer bir seçenekte yiyecek kaplarını streçle birkaç kez sarın ve öğle sarıp koliye yerleştirin.

Çam kavanoz veya şişeler için streç ile kaplama ve poşetin içene yerleştirme adımlarının ikisini birden uygulayın. ardından iyice ambalaj kağıdıyla sarın ve yine dayanıklı ve sağlam bir koliye dik olarak yerleştirin.

Yiyecekleri paketlerken koli yerine kapaklı plastik kapları kullanmanız ekstra koruma sağlayacaktır. Koli yerine varsa plastik kapları tercih edin.

Donmuş Gıdalar Nasıl Paketlenir 

Donmuş gıdaları taşımayı planlıyorsanız bu düşüncenizi nakliyat firması ile paylaşmanızı öneriyoruz. Eğer varsa derin dondurucunun içinde bu eşyalar taşınabilir. Derin dondurucu yoksa ve kısa mesafelerde bu gıdaları plastik kutularda herhangi bir sızıntı olmaması için plastik kutuyu streç ile sarıp taşıyabilirsiniz.

Mobilyalar Nasıl Paketlenmeli? 

Eğer mobilyalarınızı kendiniz paketleyecekseniz ambalaj ürünleri satılan dükkanlardan veya online olarak balonlu naylon satın almanızı öneriyoruz. 50 metre ve 100 metre olarak satılan bu balonlu naylon rulolardan satın alın. Toplam olarak 150 metre balonlu naylon size yetecektir. Bu balonlu naylon ile tüm mobilya ve beyaz eşyalarınızı paketleyebilirsiniz.

Beyaz Eşyaların Paketlenmesi
 

Beyaz eşyaları paketlerken şunu öneriyoruz. Kullanmadığınız veya işe yaramadığını düşündüğünüz kolileri bağlantı yerlerinden yırtın ve kolileri açın. Önce balonlu naylon ile beyaz eşyayı bir kez sarın, ardından koli parçaları ile beyaz eşyayı sarın koli parçalarının istenilen yerde durması için ilk kat balonlu naylona bantlayın. Ardından beyaz eşyanızı balonlu naylon ile iki kez daha sarın. Böylece beyaz eşyalarınız taşınmaya hazır hale gelecektir.

Bu yöntemi çamaşır, bulaşık makinesine, derin dondurucuya ve buzdolabınıza gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz. Sadece daha ağır olan buzdolabınızı üç kez balonlu naylon ile sarmak yerine beş kez sarmanız daha sağlıklı olacaktır.

Beyaz eşyalarınızı veya mobilyalarınızı evinizde varsa battaniyeler ile sardıktan sonra tekrar balonlu naylon ile birkaç kez sarıp taşınırken zarar görmesini önleyebilirsiniz.

Mobilyaların Paketlenmesi 

Mobilyalar paketlenmeden önce demonte oluyorsa mutlaka demantajını yapıp daha sonra her parçayı tek tek balonlu naylon ile birkaç kez sarmak gerekli.

Koltuk takımı ve yatakların kirlenmemesi için önce streç ile sarmayı öneriyoruz. Streç ile sardıktan sonra yine zarar görebilecek gölgeler koli parçaları ile desteklenmeli, ardından en az üç kere balonlu naylon ile sarılmalıdır. Unutmayın mobilya ne kadar ağır ve hacim olarak büyük ise o kadar çok balonlu naylon ile sarılmalı.
Televizyon Nasıl Paketlenir 

Televizyonu paketlerken bu aşamaya kadar hiç kullanmadığımız bir paketleme malzemesi strafor kullanmayı öneriyoruz. Nalburlardan 5 santimlik yumuşak strafor alın iki adat veya adet satılmıyorsa bir kutu alın ve diğer eşyalarınızda kalanları kullanın.

Bir masaya önce en alta açtığınız bir koliyi yerleştirin onun üzerine de balonlu naylonu serin ardından aldığınız 5 cm straforlardan birini yerleştirin, tekrar bir kat balonlu naylon kullanın. Üzerine de televizyonu koyun artık paketlemeye başlayabilirsiniz.

Önce iki kat olacak şekilde televizyonu balonlu naylonla sarın ve balonlu naylonu tüm televizyonu saracak şekilde bantlayın.

İlk sarmadan sonra ikinci 5 cm’lik straforu televizyonun ekranını koruyacak şekilde ekranın üzerine yerleştirin ve bant ile straforu sabitleyin. Alt tarafta kalan straforu da bant ile balonlu naylona bantlayın ki kaymasın.

Straforlar her iki taraftan gelebilecek darbelere karşı tv’yi koruyacaktır. Tekrar straforların üzerinden bir kez daha balonlu naylon ile televizyonu sarın ve her tarafını iyice paketleyin. Zayıf gördüğünüz yerleri balonlu naylonları elinizde rulo yaparak o kısımlar üzerine yerleştirin ve bantlayın.

Son olarak açtığınız koliyi olabildiğince her tarafı saracak şekilde bantlayın. Kolinin yetmediği alanlara başka bir koliden parçalar kesin ve bu alanlara bantlayın.

https://sakaryaevkurnakliyat.com/wp-content/uploads/2018/06/tasinirken-ev-toplama-teknikleri.pnghttps://sakaryaevkurnakliyat.com/wp-content/uploads/2018/06/tasinirken-ev-toplama-teknikleri-150x150.pngEvkur NakliyatBlog
Taşımayı planlıyorsanız bir ay önceden yavaş yavaş evi toplamaya başlamanızı öneriyoruz. Biliyoruz taşınmak çok sık gerçekleştirilen bir tecrübe değildir. Elde ettiğimiz verilere göre ortalama 5 yılda bir taşınıyoruz. Bu da bir önceki tecrübeyi yaşayalı uzun bir süre olduğunu gösteriyor. Bir önceki taşımada uyguladığımız güzel teknikleri bile unutmuş olabiliriz. Tüm...